Assoued Design | Een CMS-website, wat is dat?
assoued design, websites, website, webshop, adverteren, online, copywriting, seo, e-mailings, logo, logo's, folders, foto's, marketing, campagnes, website maken, goedkoop, all-in, snel, webdesign, website laten maken
1
post-template-default,single,single-post,postid-1,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Een CMS-website, wat is dat?

Een CMS-website, wat is dat?

Met een Content Management Systeem (CMS) automatiseert u het proces van het beheren, presenteren en publiceren van content of makkelijker gezegd “de inhoud” voor internet en intranet sites. Een internetsite is niet voor iedereen makkelijk te onderhouden. Met een CMS-systeem lukt dit altijd. RSwebmaster ontwikkeld voor u een website die u later zelf geheel kunt bijwerken. Uw huisstijl odf het ontwerp van de website blijft gewoon het zelfde als u artikelen of foto’s aan uw website toevoegd.

Wat is content?
Content kunt u beschouwen als alles wat op een webpagina te vinden is aan tekst, afbeeldingen, animaties, geluid, video’s, applicaties, toegang tot database, enzovoort. Dat is dus alles wat op een site voor actualisering en verandering in aanmerking komt.

Voordelen
Het gebruik van een Content Management Systeem biedt voor het beheer van sites op het internet en een intranet talloze voordelen. De belangrijkste:

  • Met een CMS is het eenvoudig om de inhoud van uw site actueel te houden. Denkt u aan het publiceren van bedrijfsnieuws, productinformatie, prijzen, online catalogi, speciale aanbiedingen, enzovoort.
  • Met een CMS is het gemakkelijker om controle te houden op de bevoegdheden van mensen (autorisatie) die veranderingen kunnen aanbrengen. U bepaalt zelf wie toegang heeft tot welke delen van de website. De kans dat ‘onbevoegden’ per ongeluk goede content overschrijven of weghalen of de vormgeving en structuur geweld aandoen, kunt u uitsluiten.
  • Met een CMS kunt u uw eigen websites of intranet onderhouden, zonder dat u de technische kennis hoeft te bezitten van HTML, opmaakcodes of bepaalde scriptingtalen. Voor wijzigingen bent u niet meer afhankelijk van uw webbouwer of automatiseringsafdeling. Hierdoor kunnen de kosten van het beheer van uw website enorm dalen.
  • Met een CMS kunt u de informatie die een gebruiker op uw website of intranet te zien krijgt personaliseren. Dit betekent dat u een bezoeker alleen de informatie kunt laten zien, waarvan hij of zij eerder zelf heeft aangeven dat die tot zijn of haar voorkeur behoort. Ook het selectief aanbieden van informatie die past bij eerder getoonde interesses van de bezoeker, is mogelijk.
  • Met een CMS vergroot u de consistentie van uw website of intranet. De vormgeving blijft in alle gevallen conform het vooraf bepaalde stramien en ook de structuur ligt min of meer vast. Hierdoor is het ook gemakkelijker meerdere mensen de verantwoordelijkheid te geven voor het beheer van de website of het intranet. Ieder heeft slechts toegang tot dat deel waarvoor hij of zij geautoriseerd is. En geen van de gebruikers heeft de mogelijkheid eigenhandig wijzigingen aan te brengen in de vormgeving en structuur.
  • Met een CMS is het gemakkelijker content aan elkaar te koppelen en gekoppeld te houden, ook als u content verplaatst. Wijzigt er iets in de ‘keten’, dan wijzigt de hele keten automatisch mee. Links blijven werken en informatie blijft vindbaar. Ook kunt u eenvoudig teruggrijpen naar eerdere versies en is archivering van ooit gepubliceerde content eenvoudig mogelijk.

Een CMS-syteem maakt gebruik van een aan ue website gekoppelde database. Een database is een bestand waar u allerlei gegevens in kunt bewaren. U kunt het een beetje vergelijken met de mogelijkheden van Microsoft Excel en Acces. Zo kunt u een lijst aanleggen van adressen van de klanten die op uw website informatie hebben aangevraagd. Maar ook een gastenboek of webwinkel is hier mee mogelijk. Ook kunt u met een database de toegang van een afgeschermd gedeelte van uw site regelen. Denk hierbij aan de klanten van uw bedrijf die kunnen zijn wat hun korting op het product is.

CMS websites zijn ook uitermate geschikt voor verenigingen of websites die door veel personen worden bijgehouden. Via een inlogscherm komt iedereen op de juiste plek uit om zijn of haar content aan de website toe te voegen.

 

Er zijn diverse CMS-systemen verkrijgbaar. RSwebmaster werkt met 3 CMS-systemen die uitermate geschikt zijn voor website’s. Zo is er het populaire Joomla, WordPress en E107. Bij deze webontwikkeling software kunt u makkelijk zaken aan uw website toevoegen. Modules geven je website extra functionaliteit zoals een (extra) menu, een enquête (poll), advertenties, feeds, laatste nieuws, meestgelezen artikelen, etc.
RSwebmaster maakt u website gebruiksklaar (de huisstijl wordt natuurlijk met u samengesteld) en u kunt de website gemakkelijk bijhouden.

No Comments

Leave a Comment